Studentersangforeningen i Bergen. Bergen akademiske mannskor

Vår adresse:
Kalfarveien 34 A
5018 BERGENStudentersangforeningens utgivelser

Sparre Olsen 100 år 1903-2003

Sparre Olsen 100 årStudentersangforeningen i Bergen har bestandig hatt et spesielt forhold til Carl August Sparre Olsen. Han tilbragte sine beste år i Bergen, mellom 1932 og 1940, og har tilegnet flere av sine vakre sanger til oss. Flere av hans beste verker for mannskor har vært på vårt faste repertoar i mange år, og det er med stolhet og glede vi kan hedre hans hundreårsdag med denne CD-platen.

Platen består av tilsammen 24 spor. De 11 første fremføres av Studentersangforeningen i Bergen alene. Deretter spiller Ingunn Ådland seks stykker, før vår dirigent, baryton Tore Johannesen, avslutter med 7 sanger akkompagnert av Ingunn Ådland.

Her er to smakebiter fra Studentersangforeningens spor:


Norrønafolket

I 1995 kom vi ut med CD-platen Norrønafolket. Der blir vi dyktig akkompagnert av Universitetets symfoniorkester i Bergen på tre verker av Grieg. I tillegg Norrønafolketspilte vi inn 12 sanger uten tonefølge fra vårt nasjonalromantiske repertoir.

Her kan du laste ned syv av sangene fra Norrønafolket. Seks av dem hører til de mest arketypiske verker for mannskor - ekte mannsmannsang. Den syvende, Den sildige rose, vil nok være mer ukjent for de fleste. Det er en vakker liten sang som Edvard Grieg skrev da han var bare 19 år gammel, og dette er den eneste innspillingen som er gjort av sangen..


Begge platene koster 100 kr - pluss porto, og du kan kjøpe de ved å ved å bruke vår kontaktside. Fortell hvilken eller hvilke plater du ønsker, oppgi navn og postadresse, så får du platen(e) og en bankgiro i posten i løpet av noen dager.