Studentersangforeningen i Bergen. Bergen akademiske mannskor

Vår adresse:
Kalfarveien 34 A
5018 BERGENEn vital 70-åring

Studentersangforeningen har i 70 år svevet på sangens vinger. Vi blir stadig bedre og bedre, og er nå kanskje et av landets beste mannskor. I 1998 vant vi den aller første landsfinalen som ble arrangert av Norges Korforbund, og både i 2003 og 2004 kvalifiserte vi oss til landsfinalene, hvor vi begge ganger gjorde en hederlig innsats.

Rolf Isachsen i Holland 1971På de aller fleste konserter kommer de samme tilhørere, stort sett venner og familie av medlemmene pluss en stadig voksende håndfull musikkelskere med forkjærlighet for mannskorsang. De har kanskje registrert den fremgangen vi har hatt under vår dyktige dirigent, Tore Johannessen. Og vi tar godt vare på vår lille menighet. De siste årene har koret opplevd en ganske bemerkelsesverdig kvalitetsheving hva det musikalske angår. Vi er mektig stolte av at vi ble kåret til vinnere av finalen for mannskor klasse A, i den aller første landssangerkonkurranse i Ålesund høsten 1998.

På tur
Vi synger hjemme og vi synger ute. I perioden 1961 - 1969 deltok vi i Nordiske Studentersangerstevner i henholdsvis Aarhus, Åbo og Göteborg. Senere har vi vært på turer til Nederland, Wales, Østerrike, Ungarn og Island. I 1997, som en del av kulturbyåret i København, deltok vi på en storslagen fremføring av Carl Orffs Carmina Burana for Hennes Majestet Dronning Margrethe, sammen med 1400 andre glade studentersangere fra hele Norden. Sommeren 2000 deltok koret i en stor konkurranse i Llangollen i Wales, og dro deretter på "turné" til Irland. I Llangollen, som er verdens største korfestival, fikk vi en meget pen åttendeplass i vår klasse, og ble nest beste kor fra et land utenfor De britiske øyer. I 2002 dro koret til Brügge i Belgia for å representere Bergen Kommune under Hansadagene, og i 2004 gjentok vi skuessen under Hansadagene i Åbo i Finland.

Vekt på det sosiale
I tillegg til det musikalske vektlegger Studentersangforeningen i Bergen så til de grader den sosiale rammen rundt det musikalske, at det er nesten umulig å få folk til å slutte. Derfor er vi i dag et av Norges største mannskor, med over 75 aktive sangere, pluss en del passive medlemmer som dukker opp hver gang det er mulighet for litt kos. Dette faktum har også ført til at vårt kor holder en anselig gjennomsnittsalder, sånn rundt seksti. Men vi har også en sterk og trygg gjeng av yngre sangere, og vi ser heller på aldersspredningen som en styrke enn som en ulempe.

Nye sangere er velkommen
Alle som er glad i godt kameratskap og musikk, som er over 20 år og som, tradisjonen tro, har studiekompetanse er hjertelig velkommen til vårt kor. Du finner oss i Kalfarveien 34 hver onsdag mellom 20.00 og 23.00. Vi øver i to timer, og hygger oss med en liten forfriskning en times tid etter selve sangøvelsen. Fire-fem ganger hvert semester avholder vi langbord. Da tar vi på oss jakke og slips, nyter god mat og drikke og synger og hygger oss stort. Har du lyst til å være med? Ikke nøl med å ta kontakt.